hansdotter

She who dares, wins

Bli en del av lösningen.

Det är ingen hemlighet att klädindustrin som helhet är en smutsig bransch. När vi startade Hansdotter var det en självklarhet för oss att göra det på ett så hållbart sätt som möjligt. All produktion innebär en påverkan på miljön. Råvaran ska produceras, produkter ska transporteras och det finns en tid då produktens användning tar slut. Vårt mål är att hela tiden ha miljön i fokus och säkerställa att vi minskar vår miljöpåverkan så mycket som möjligt i alla led. 

Det handlar om att välja hållbara material, hitta rätt samarbetspartners för produktion, minimera våra transporter och förpackningar och inte minst, säkerställa en hög kvalitet och en tidlös design så att produkterna kan användas länge.

Hållbara material
Eftersom ca 80 % av ett plaggs klimatpåverkan sker under själva produktionen är det där vi som klädmärke verkligen kan ta vårt ansvar och göra skillnad. Alla våra plagg är gjorda av hållbara material. Genom att använda återvunnet och andra miljövänliga material minskar vi drastiskt på användningen av råvara, vatten och energi – och på så vis hjälper vi till att hålla vår planet så hel och ren som möjligt för kommande generationer. 

Europeisk produktion
Vi producerar alla våra plagg i Europa i noggrant utvalda fabriker som delar vår vision om hållbar produktion. Alla våra fabriker är miljöcertifierade. Produktionen i Europa gör det också möjligt för oss att ha kortare transporter, kortare ledtider och vi kan producera mindre volymer anpassade till kundernas krav. 

Miljövänliga förpackningar
Vår förpackning är tillverkad av hållbara material och vi håller våra förpackningar på ett minimum för att förhindra överflödigt material. 

Behovsbaserad produktion
Vi designar plagg som är tänkta att hålla länge. Vi gör inte kollektioner bara för att en ny säsong har börjat. I stället lyssnar vi på våra kunder och producerar nya produkter när vi ser kundernas behov och efterfrågan. På så sätt ser vi till att vi inte producerar fler produkter än vad som verkligen behövs. 

Inga mellanhänder
Vi säljer endast via våra egna kanaler direkt till våra kunder. Det betyder att vi kan hålla en rättvis prisnivå och samtidigt hålla lagernivåer och transport till ett minimum. Inget överflödigt lager behövs för att fylla fysiska butiker på flera platser och inga tillägg för att täcka återförsäljar-marginaler. 

Miljövänliga transporter
Vi försöker alltid hitta det mest miljövänliga sättet att transportera. Vi använder järnvägstransport till vårt lager så mycket som möjligt och vi erbjuder ett urval av miljövänliga alternativ för kundleverans

Carbon Removal
Men hur vi än gör, så kommer vi ha en påverkan på miljön och bidra till utsläpp av koldioxid i atmosfären.  

Vi har därför valt att även satsa på att ’rensa upp’ efter oss och bidra till att aktivt ta bort CO2 i atmosfären genom samarbete med Removement AB. 1,0% av hela vår omsättning går oavkortat till Removements projekt för nedtagning av CO2. Lär mer om vårt samarbete med Removement här.